Rólunk

A Magyar Helikon Társaság egy tagság alapú szervezet, önkéntes vezetõséggel.  Magyar származású kanadaiak alapítottak, azzal a céllal, hogy a magyar nemzeti örökséget, a kultúrát, történelmet és hagyományokat ápolják és terjesszék Torontóban.

A Magyar Helikon Társaságot 1951-ben Toronto, Ontarioban alakították a második világháború után érkezett magyarok. A Kanadába érkezõ magyarok büszkék voltak õseik történelmére, és biztosítani akarták, hogy gyermekeik ismerjék gyökereiket, anyanyelvüket és a szüleik hazájának kultúráját és történelmét. A kanadai életnek fontos eszméje, hogy az egyén ismerje az örökségét. E mellett, be akarták mutatni a magyar kultúrájukat és történelmüket a kanadai szomszédaiknak.

Ezekket a célokkat kitũzve a Magyar Helikon Társaság Torontó és környéke számára magyar oktatási programokat és külömbözõ kultúrális és társadalmi rendezvényeket szerveznek. Ezekhez tartoznak tudományos elõadások, hangversenyek, irodalmi felolvasások, mũvészeti kiállítások és az évenkénti gála bál.

Ma, elsõ, második és harmadik nemzedékũ magyarok vesznek részt a Helikon Társaság rendezvényein - bebizonyítva, hogy a Társaság alapítói elérték céljukat, hogy biztosítsák azt, hogy gyermekeik értékeljék az örökségüket.